Graffiti verwijdering

Graffiti is een bijzondere vorm van kunstuiting die in de meeste gevallen niet gewaardeerd wordt.  Het wordt ook gezien als een vorm van vandalisme.Graffiti is voor het openbaar vervoer een jaarlijkse kostenpost van tonnen tot zelfs miljoenen euro’s. NS is per jaar zo’n 4 miljoen euro kwijt aan het verwijderen van de verf op de treinen.

Zijn uw bedrijfspand of ander zakelijk object of uw woning of schutting voorzien van een grafitti object dan dient dit zo snel mogelijk te worden verwijderd. het liefst voordat de verf is uitgehard en in de ondergrond is ingetrokken.

In principe is de verwijdering van graffiti mogelijk op alle ondergronden. De juiste keuze van de te gebruiken graffitireiniger en de uit te voeren reinigingsmethode zijn van groot belang voor het behalen van het juiste resultaat. Of de graffiti zich goed of slecht laat verwijderen is afhankelijk van de ondergrond en de gebruikte verf. De verwijdering van graffiti is afhankelijk van het weer en dient bij voorkeur niet uitgevoerd te worden bij regen en temperaturen onder de 5°C.

Ook moet u rekening houden met het feit dat het behandelde oppervlak vaak lichter wordt dan de omliggende oppervlakte. Daarom is het vaak noodzakelijk voor een egaal resultaat om ook de omliggende oppervlakte te reinigen met een reinigingsmiddel en een hogedrukreiniger.

In overweging kan ook worden genomen om de wand indien populair bij graffiti artiesten preventief te laten behandelen met een beschermingsmiddel. Dit maakt de verwijdering van de in de toekomst aangebracht graffiti eenvoudiger.

In sommige gevallen worden er geen kunstwerken aangebracht maar alleen vervelende confronterende teksten en/of tekens. Het met spoed verwijderen ervan is meestal geen probleem bij ons.

Neemt u geheel vrijblijvend contact met ons op en vraag om een vrijblijvende offerte.

Offerte aanvragen